Menu Sluiten

Vaatafwijkingen

Bij Dermea worden 3 soorten vaatafwijkingen behandeld: Rosacea, spider naevus en couperose.

Rosacea is een afwijking die leidt tot een roodverkleurde en iets gezwollen huid, vooral rond de neus en wangen. Er zijn verwijde huidbloedvaatjes zichtbaar, rode bultjes en puistjes. Deze puistjes doen rosacea een beetje op acne lijken. De oorzaak is niet bekend, er zijn wel veel zaken die het verergeren: alcohol en bepaalde voedingsmiddelen, sommige (vaatverwijdende) geneesmiddelen, overgevoeligheid voor bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten, stress, hormonen.

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidbloedvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Een spider is onschuldig en kan vanzelf weer verdwijnen. Wie dat niet wil afwachten, gaat naar de huidtherapeut. Met 1-2 behandelingen is de spider naevus verdwenen.

Bij couperose zijn er vele kleine verwijde huidbloedvaatjes. Ze zijn onschuldig en ze bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté. Deze huidbloedvaatjes verwijden door verschillende oorzaken, zoals erfelijkheid, alcoholgebruik, bepaalde medicatie, overmatige zonblootstelling, roken, temperatuurschommelingen (bij bijvoorbeeld saunabezoek en in de winter bij vrieskou).

Behandelingsaanbod Dermea:
Coagulatie
Alle 3 de vaatafwijkingen kunnen worden verminderd/verwijderd doormiddel van coagulatie. Hierbij worden door middel van een heel dun naaldje de vaatjes dichtgebrand.

Camouflagetherapie
Dit zorgt ervoor dat de roodheid minder zichtbaar is. De crème is water- en veegvast en de kleur wordt afgestemd op uw eigen huidskleur.

Huidadvies
Bij rosacea zijn er een aantal producten die de roodheid kunnen verminderen en beschermen tegen de zon.