Menu Sluiten

Huidaandoeningen

Bij Dermea behandelen we de onderstaande huidaandoeningen. Voor meer informatie kunt u op de huidaandoening klikken.

Acne
Acne is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door verstopping en/of ontsteking van de talgklierfollikels. Het uit zich als comedonen (mee-eters), papels (rode bultjes) en pustels (puistjes). Acne komt het meeste voor op het gezicht, de borst, de schouders en de rug.

Ongewenste haargroei
Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd.

Ouderdomswratten & fibromen
Ouderdomswratten oftewel verruca seborrhoica zijn de meest voorkomende goedaardige huidtumoren. Ze uitten zich in huidskleurige, lichtbruine, donkerbruine of soms zwarte vlekken. Een fibroom is een klein, goedaardig stukje bindweefsel op de huid. Meestal zijn het zachte bobbeltjes die op het gehele lichaam voor kunnen komen. Ondanks dat ze goedaardig zijn, zijn ze vaak cosmetisch storend.

Pigmentafwijkingen
Pigmentstoornissen zijn alle afwijkende kleuren op de huid die anders zijn dan de eigen huidskleur. Hierbij kunt u denken aan een hypopigmentatie (lichte verkleuring) of juist een hyperpigmentatie (donkere verkleuring).

Vaatafwijkingen
Bij dermea behandelen we couperose, rosacea en spider naevi. Bij couperose zijn veel kleine, verwijde bloedvaatjes in de huid aanwezig. Rosacea is een afwijking die leidt tot een roodverkleurde en iets gezwollen huid, vooral rond de neus en op de wangen. Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje.

Oedeem
De meest bekende vormen oedeem zijn veneus oedeem en lymfoedeem. Bij veneus oedeem is er sprake van een probleem in de afvoer van bloed, wat leidt tot ophoping van vocht. Lymfoedeem ontstaat door een probleem in het lymfestelsel, er ontstaat dan een vochtophoping.

Littekens
Er bestaan veel soorten littekens. Ze kunnen soms verkleeft, verdikt of verkleur zijn, maar een litteken kan ook cosmetisch storend zijn.

Wondzorg
Bij dermea behandelen we ulcus cruris (open been), doorligwonden (decubitus) en wonden bij diabetes.